Thema van TEDxBreda 2016 bekend: Pause, Reload & Game on!

Door Suus Venings
op 24 maart 2016 om 7:39

Bekijk het hele verhaal

Na verschillende brainstormsessies zijn we eruit. Het thema van TEDxBreda 2016 is:

Pause, Reload & Game on!

Wat zochten we?
We zochten naar een thema waar we inspiratie uit konden halen. Een houvast. Een richtlijn bij onze creatieve processen. Van het schrijven van blogartikelen tot de aankleding van het event.

Hoe gingen we te werk?
We hebben eerst een grote brainstorm gehouden met mensen van het hele vrijwilligersteam. Daar kwamen twee concepten uit. Een concept ging over terugkijken naar het verleden en innoveren. Het tweede concept was meer een old school game-thema.

briefjes thema zoektocht

Met het communicatieteam zijn we vervolgens gaan sparren over de precieze titel van het thema. We schreven allemaal woorden op briefjes die aansloten bij de concepten en die woorden zijn we gaan combineren. Toen de briefjes Pause, Reload & Game on bij elkaar lagen, wisten we dat we het thema gevonden hadden!

Vele associaties
Toen we de knoop hadden doorgehakt begonnen de creatieve associaties bij het thema rijkelijk te vloeien. Dat was precies wat we wilden. Een paar voorbeelden.

Spelen maakt enthousiast
Hoeveel spelen we als volwassenen nog in het dagelijks leven? Spelen inspireert. Het geeft energie. Het triggert je creativiteit en verbeeldingskracht. Dit beoogt TEDxBreda ook te doen!

Vernieuwende techniek
Niets is zo schaars als onze aandacht. Met gamification-technieken worden mensen verleid hun aandacht langer te schenken aan iets. Dit gaat gepaard met moderne innovaties, techniek en dat hoort zeker ook zeker op TEDxBreda thuis! Met daarbij in ons achterhoofd ook de game-opleiding van NHTV waar we misschien wel een spreker vandaan zullen halen.creatief met 8 bit blokjes

Old school games
Ook roept het thema bij sommigen van ons nostalgische gevoelens op. We zien beelden voor ons in 8 bit. Het zet ons aan tot creatieve, nostalgische uitspattingen.

Pauzeren, jezelf opladen & verder gaan
Als je naar TEDxBreda komt of naar een van onze side-events dan onderbreek je het dagelijks leven even. Je hoort verhalen van anderen. Hoort nieuwe dingen. De manier waarop je verder gaat, zal nooit exact hetzelfde zijn zonder bezoek aan het event. En ook dat wil TED. Zaadjes planten. Inspireren. Raken. Aanzetten tot door TEDxBreda geïnspireerde actie.

Onze gedachten bij het thema zijn werkelijk eindeloos. Lees bijvoorbeeld ook Dana’s Engelstalige blog waarin ze haar gedachten bij het thema deelt.

Enthousiast? Ideeën?
Het thema van TEDxBreda 2016 inspireert en enthousiasmeert ons. Geïnspireerd door het thema denken wij over sprekers, blogs, interviews, entourage, sponsors, side-events etc. We hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij. En als je zelf nog leuke ideeën hebt bij het thema: deel die dan gerust in onze Facebook-community! #GameOn

Suus Venings

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *