Menno opent de avond

TED2017 – live, ver weg, maar toch heel dichtbij

Door Chris Schoonens
op 4 mei 2017 om 8:07

Bekijk het hele verhaal

Je kan het bijna niet gemist hebben: afgelopen week vond in Vancouver het evenement TED2017 ‘The future you’ plaats. Als TEDx-ers en grote TED-fans zijn wij natuurlijk erg enthousiast over het evenement, waarop allerlei talks worden gegeven over ‘ideas worth spreading’.

 

TEDxBreda en Pathé

Omdat niet iedereen zomaar even naar Canada kan vliegen om het evenement bij te wonen (later daarover meer in dit artikel!), heeft TEDxBreda in samenwerking met TED en Pathé Breda ervoor gezorgd dat ook geïnteresseerden en partners van TEDxBreda live naar talks in diverse sessies van TED2017 konden kijken. Al een hele tijd terug zijn hier de voorbereidingen voor begonnen. In overleg met Pathé Breda is toen besloten een volledige filmzaal voor drie avonden alleen voor TEDxBreda beschikbaar te maken.

 

Afgelopen dinsdag ging het dan echt van start: the opening night van TED2017 werd voor het eerst in de geschiedenis van TED live uitgezonden in bioscopen over de hele wereld. TEDxBreda wilde dit niet zomaar laten gebeuren, dus is er in samenwerking met Pathé een leuk en inspirerend programma opgezet. Voordat de livestream begon, trapte Menno van Rosmalen, extern voorzitter van TEDxBreda, de avond af met een sterk verhaal over hoe TEDxBreda de lokale gemeenschap continu probeert te inspireren en hoe dat ook dit jaar weer voor elkaar wordt gekregen met diverse evenementen. Dit allemaal gebeurt met onze vrijwilligers en partners, waardoor wij volledig non-profit kunnen opereren. Al onze partners waren die avond ook uitgenodigd om zich te laten inspireren.

Menno opent de avond

Menno opent de avond met een introductie op TEDxBreda

 

Na de opening van Menno hield Rick van Rooij, Game Designer bij Edutainment Games, een erg interessante talk over de invloed van games op zijn leven en welke positieve invloed deze in allerlei aspecten, ook sociaal gezien, kunnen hebben op de generatie van nu en toekomstige generaties. Deze talk sloot dan ook volledig aan bij het thema van TED2017, waardoor Rick zeer open werd ontvangen door alle aanwezigen.

 

TEDxBreda in New York

Zoals hiervoor gezegd, niet voor iedereen is het mogelijk om ‘even’ op en neer te gaan naar Canada om daar TED2017 bij te wonen, maar TEDxBreda heeft het geluk dat Frederik Theuwis, mede-oprichter van TEDxBreda en vrijwilliger, deze week redelijk in de buurt was. In New York vond namelijk een groot TED-event plaats, TEDfest, waarin deelnemers diverse TED-sessies konden volgen via een livestream en waarin ook nog eens allerlei inspirerende workshop werden gegeven voor TEDx-organisatoren van over de hele wereld. Namens TEDxBreda is Frederik de hele week aanwezig geweest in New York. Menno had dan ook een kleine verrassing voor de aanwezigen in Pathé: een boodschap vanuit Amerika van Frederik.

 

 

Na deze leuke boodschap en ons eigen inkijkje in het ‘echte’ TED-evenement begon de livestream van TED2017. Er zijn allerlei inspirerende talks voorbij gekomen over the future you, waaronder een talk van Garry Kasparov, lange tijd wereldkampioen schaken, die is verslagen door de Deep Blue computer van IBM. Ook OK GO, bekend van hun inspirerende muziekvideo’s, hield een interessante talk. Alle talks zullen later gepubliceerd worden op de website van TED en het officiële YouTube-kanaal. Nadat Chris Anderson de sessie en daarmee de livestream had afgesloten, was er in de VIP-lounge van Pathé Breda alle tijd om om elkaar te ontmoeten en natuurlijk om na te praten over alle talks van die avond. De talks zorgde voor inspirerende gesprekken die misschien wel geleid hebben tot nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Frederik vanuit New York

 

Ook op woensdag en zondag hebben Pathé en TEDxBreda de livestream verzorgd van het TED Prize Event en de Highlights Exclusive Night. Frederik is ondertussen nog in New York. Daar sprak hij met de media coordinator van TEDx, die ons complimenten gaf over ons evenement! #Trots!! Binnenkort zal Frederik een blog publiceren over zijn ervaringen in New York, zeker iets om naar uit te kijken!

 

TED2017 – live, ver weg, maar toch heel dichtbij
Chris Schoonens

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *