Interview met Ronald van der Lee

Door Suus Venings
op 5 november 2015 om 4:22

Bekijk het hele verhaal

Easyflex is voor de derde keer op rij hoofdsponsor van TEDxBreda. Wat beweegt CEO om Ronald van der Lee om TEDxBreda te sponsoren? Dankbaarheid is het antwoord.

Geïnspireerd door een TEDtalk
Vijf jaar geleden werd Ronald geïnspireerd door de TEDtalk van Jason Fried. Die talk gaat erover dat veel  mensen op hun werk niet de rust vinden om daadwerkelijk te werken. Daarop besloot Ronald een experiment te doen.

Een middag stilte bij Easyflex
Na het zien van de talk besloot Ronald over te gaan tot een experiment. Hij laste op de werkvloer een verplichte stilte in van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Wat gebeurde er?
“We hebben een serviceteam  en een ontwikkelteam. In het serviceteam zitten mensen met een achtergrond uit de uitzendbranche. In het ontwikkelteam zitten de IT-mensen. Bij het serviceteam raakten ze gefrustreerd door de verplichte stilte. Ze mochten weliswaar de telefoon nog opnemen maar het was in de bewuste uren niet toegestaan om collega’s om hulp te vragen. Het ontwikkelteam raakte daarentegen in een flow. Ze hadden nog nooit zo lekker gewerkt.”

Inzichten

“Door het experiment dat we dankzij de TEDtalk gedaan hadden, zagen we in dat onze ontwikkelaars te vaak tussendoor om advies werden gevraagd door onze servicemedewerkers. Toen we dat door hadden, konden we belangrijke aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat het service- en ontwikkelteam optimaal konden werken. Het serviceteam kreeg extra trainingen over onze producten en daarnaast zijn er nu vaste momenten om met de ontwikkelaars te overleggen. Hierdoor zijn onze ontwikkelaars beter in staat om gefocust te blijven en hierdoor werken ze productiever.”

Dankbaar
Wij vinden het bijzonder dat één idee voor zoveel verandering heeft kunnen zorgen. Net als TED geloven wij in de kracht van het verspreiden van ideeën. Daarom zijn we hoofdsponsor van TEDxBreda.”

Heb je nog meer experimenten op de planning staan?
“Toevallig zijn we aan het experimenteren met meditatie. Iedereen heeft bij ons de gelegenheid om te mediteren in een speciale ruimte. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de ochtendmeditatie. Wij vinden het niet alleen zinnig om stilte in een werkomgeving te creëren zodat mensen effectief kunnen werken. Wij vinden het ook belangrijk dat mensen leren om stilte voor zichzelf te creëren. Meditatie kan daarbij helpen.”

Suus Venings

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *