Favoriete momenten van TEDxBreda 2015

Door Suus Venings
op 6 november 2015 om 8:38

Bekijk het hele verhaal

Hoe was het? Heel gaaf. Geweldig. TEDxBreda 2015 valt als geheel bijna niet uit te drukken. Maar waar denk ik aan als ik terug denk aan gisteren? Wat zijn de momenten die mij persoonlijk bijblijven?

1. Knuffel tijdens de talk van Volkan Tasdan

LINK-Fotografie-2534
In zijn talk riep Volkan het publiek op om de persoon naast zich minimaal dertig seconden te knuffelen. Dat deden we. Ik ook. Als gevolg daarvan maakte ik in de pauze nader kennis met mijn knuffelpartner en hadden we gedurende dag momenten van contact met elkaar. Zonder die knuffel hadden we elkaar misschien niet gesproken.

2. De wraps van CuliNice

LINK-Fotografie-2603
Ik had zoooo’n trek en toen ik na het eerste blok de zaal uitliep voor de eerste break. Hoe fijn was het om toen de wrap-uitdelende mensen van CuliNice te treffen. En ik mocht er drie!! Zo, daar had ik echt even zin in. Heerlijk.

3. Respons vanuit de zaal tijdens de talk van Jerre Maas

LINK-Fotografie-2674
Jerre vroeg iedereen het bierviltje in de goodiebag op te zoeken en daarop in 30 seconden de persoon naast zich te tekenen. Wat er gebeurde? Paniek. Twijfel. De gedachte: ‘Dit kan ik niet zo snel’. En wat we tegen elkaar zeiden toen we de ander onze tekening lieten zien? “Sorry!”, riepen we als publiek in koor.

4. Dat mijn ‘special invite’ erbij was

LINK-Fotografie-2585
Ik had kort van te voren iemand gevraagd die ik niet goed kende én die TED niet kende. Het was even spannend of ze wel kon komen. Achteraf stuurde ze een mailtje dat ze dankbaar was dat ze met het TED-concept in aanraking gekomen was en dat ze de dag interessant en inspirerend vond.

5. De cheques van Raimke Groothuizen

20151105_120830
Wat een briljante conversation starter. Raimke had voor het publiek een cheque bedacht waarop iedereen een eigen inzicht of bekentenis kon schrijven. Die cheques konden we tijdens de pauze met elkaar uitwisselen. Dankzij de cheque had ik in de pauze binnen no-time een gesprek dat razendsnel de diepte in ging.

6. De dansers van De Stilte 

LINK-Fotografie-2971
Een van de talks werd gecombineerd met dans. En ik werd erdoor geraakt. Tijdens de talk werden we mentaal bewogen om met aandacht te kijken naar de dansers. Te beleven wat de dans met ons deed en te fantaseren over de betekenis zonder oordeel. Ik keek naar dans als ik nooit eerder keek.

7. Enthousiasme van Frédérique van den Boomen

LINK-Fotografie-2893
Regelmatig kwam ik Frédérique tegen en ik vond het zo leuk om te merken hoe enthousiast ze steeds over TEDxBreda en de organisatie aan het praten was.

8. Blok 4

LINK-Fotografie-3022
Een groot deel van de dag zat ik achter mijn computertje te proberen om content te creëren tijdens de talks. Dat lukte niet zo goed. Ik werk beter in een wat rustigere context. ’s Middags was ik zelfs een beetje gestresst omdat ik zo weinig op papier kreeg.  Bij blok 4 liet ik mijn zelfverwachtingen los en ben ik in de zaal gaan zitten. Ik keek met mijn volle aandacht naar talks van onder andere Bram Stadhouders, Ron Geertse, en Esther van der Ham. Ik genoot ervan. En voelde me na Blok 4 weer rustig en vol goede energie.

9. Gesprek met Alexandra Smith tijdens de afterparty

alexandraEen woord van dankbaarheid voor de inspirerende talk van Alexandra groeide uit tot een heel gesprek over ambities en gemaakte keuzes in het leven.

10. Het teamgevoel

Team TEDxBreda

Twee maanden geleden ben ik bij het TEDx-team gekomen. Dat was best spannend. Ik kende niemand van deze groep en de meesten van hen waren al een jaar bezig. Gisteren zag ik toen ik thuis kwam op mijn telefoon deze foto verschijnen en besefte toen hoe blij ik ben dat ik van deze groep mensen deel uit mocht maken!

Suus Venings

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *